top of page
42d44e1da65658f6c551e556141a8558.jpg

KLASSIEKE GORDIJNEN

Think of them as the lipstick of decorating.

Door jouw woning aan te kleden met gordijnen bepaal je de sfeer en warmte in jouw ruimte.

Natuurlijk verschilt het per persoon wat je precies wilt als je op zoek gaat naar een gordijn voor in jouw ruimte. Om de goede keuze te maken waar je jarenlang plezier van hebt is het belangrijk om goed na te denken over de stofsoort, de kleur en de transparantie. Hoe maak je de juiste keuze uit zo’n groot aanbod? Wij helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte gordijnen, want zo creëer je een plek waar jij je helemaal thuis voelt.

Bastiaansen-Decoratie-3-1024x576.jpg
089bc887b43f855bc99457ebf25b5a08.jpg

PLOOI Gordijnen

 

ENKELE PLOOI

Met een enkele plooi kies je voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor een klein pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn. Deze plooi is de meest budgettaire optie en kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.

Deze plooi is het mooist in een strak interieur!

 

DUBBELE PLOOI

Een dubbele plooi wordt ook wel vlinderplooi of Vlaamse kop genoemd. Deze kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.

Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien t.o.v. een enkele plooi.

 

DUBBELE PLOOI MET RETOURPLOOI

Een gordijn afgewerkt met een retourplooi heeft een strakke uitstraling, doordat om en om een plooi aan de voorzijde wordt afgewisseld met een plooi aan de achterzijde. Het gordijn vouwt zich op als een harmonica waardoor het ‘pakket’ kleiner is.

Ook een enkele en triplooi kunnen gecombineerd worden met een retourplooi.

Tipje: Kies bij de enkele, dubbele of triplooi zelf de diepte van de plooi. Hoe dieper je de plooi instikt, hoe meer de stof begeleid wordt en hoe mooier ze valt.

PLATTE PLOOI

De platte plooi is een plooi die plat wordt vastgestikt. Hierdoor is er geen tussenruimte tussen de plooien, waardoor het gordijn niet open en dicht geschoven kan worden. Deze manier van plooien wordt in principe alleen toegepast bij vitrages en inbetweens. Bij deze plooi ontstaan er drie lagen stof over elkaar waardoor er een mooie plooival is aan de onderzijde. Dit gordijn wordt uitsluitend gemaakt met een prikhaak en kan niet worden gemaakt met een verstelbare microflex haak. 

livingb.jpg

WAVE Gordijnen

 

De waveplooi is een zeer moderne manier van confectioneren. Aan de bovenkant wordt een transparante wave band aan de stof gestikt.

 

Bij het openen van een gordijn wordt ervoor gezorgd dat de plooien steeds dezelfde golfvorm behouden en op exacte afstand van mekaar hangen. De diepte van de golf kan je zelf bepalen. Deze confectiewijze kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.

 

Het wavegordijn is de perfecte oplossing voor grote en/of hoge ramen. Werk jouw wavegordijn af met een optionele koordbediening om ze nog makkelijker te sluiten, of kies voor elektrische bediening!

 

VOORDELEN VAN EEN WAVE GORDIJN

  • De val is zeer vergelijkbaar met inslagringen

  • Hangt altijd mooi symmetrisch

  • Toepasbaar op elke gangbare railroede

  • Ideaal voor een railroede met koordbediening voor openen en sluiten

  • Eenvoudig te installeren

 

MEETINSTRUCTIES

  • Hang eerst de railroede op

  • Hoogte: onderkant railroede tot de grond - 2 cm, tot de vensterbank -1 cm

  • Breedte: precies de breedte van de railroede

raamgarniering-cairo_563c6133921bb.jpg

INSLAGRINGEN & LUSSEN

RINGEN

Een populair alternatief voor de traditionele ophangmethodes is het gebruik van inslagringen. Gordijnen met ringen vallen altijd prachtig doordat het gordijn een mooie voor- en achterwaartse beweging maakt.

 

Kies zelf de kleur en grootte van de ringen. Hoe groter de ring, hoe stoerderhet effect. Standaard wordt er per gordijndeel voor een even aantal ringengekozen.

LUSSENGORDIJN ONGEPLOOID

Lussengordijnen zonder plooien worden niet afgewerkt met een vliesband. Er wordt enkel een beleg van stof achter gezet. Dit zorgt ervoor dat de stof soepel kan schuiven op de roede. De hoogte van het gordijn is inclusief de lussen.

Standaardafmetingen lus: 10 cm hoog x 6 cm breed. Standaard tussenruimte tussen twee lussen is 10 à 12 cm.

 

LUSSENGORDIJN MET PLATTE PLOOI

Lussen die in een platte plooi gestikt zijn, zorgen voor een gelijkmatigere plooival en zijn zeer decoratief van aard. Het gordijn wordt aan de bovenkant voorzien van platte plooien. De gordijnlussen komen daarbij uit de platte plooi. Ook deze gordijnen zijn moeilijk open te schuiven en dienen vaak als sierbanen.

toxa-rg_56d43b830f418.jpg

Opmeten

Om te zorgen dat uw gordijnen uitstekend hangen is het correct afnemen van de afmetingen zeer belangrijk. Hiervoor kan u bij ons een afspraak inplannen, wij rekenen hier een kleine fee voor aan welke terug verrekend wordt bij uw bestelling. Dus het opmeten is dan voor u volledig kostenloos.

livingb.jpg

Installatie

Het installeren van gordijnen is net zo belangrijk als het opmeten en vervaardigen. Daarom is een correcte installatie van gordijnen zeer belangrijk.

Wenst u uw gordijnen te laten ophangen?

Maak dan hieronder een afspraak. 

bottom of page