top of page

RETOURNEREN OF RUILEN

 

BEHANG

Bij toepassing van Artikel VI.47, § 1 WER, onverminderd artikel VI.53, beschikt de consument over een termijn van 14 dagen om de overeenkomst op afstand zonder opgave van redenen te herroepen, en zonder andere kosten te moeten dragen dan die welke in artikel VI.50, § 2 (bijkomende kosten voor niet-standaard levering), en artikel VI.51 (directe kosten voor terugzending, waardevermindering en evenredige terugbetaling voor gepresteerde diensten) zijn vermeld.

Herroeping is niet mogelijk wanneer de goederen vervaardigd werden volgens de specificaties van de koper of wanneer deze duidelijk voor één specifieke persoon bestemd zijn. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer een niet-courant product besteld wordt, waarvan wij dus geen grote voorraden aanhouden, omdat wij in dat geval het behang moeten laten vervaardigen volgens uw specificaties en de teruggezonden behangrollen niet opnieuw kunnen worden verkocht met behangrollen die uit een ander verfbad afkomstig zijn. Dit zal duidelijk vermeld staan op de productfiche met de volgende zin: Dit artikel is op bestelling.

Indien u voor de producten die u aankoopt over een herroepingsrecht beschikt, dan kan u binnen de 14 dagen na de dag van de levering beslissen het product toch niet aan te kopen en dit op uw kosten terug te sturen naar het onder ‘informatie vooraf’ opgegeven adres. Wij zullen u binnen de 14 dagen na kennisname van de herroepingsbeslissing terugbetalen.

De kosten van het terugzenden zijn voor uw rekening. U moet de producten helemaal volledig, in onbeschadigde staat en in de originele verpakking, met alle meegeleverde documenten, en als dusdanig perfect herverkoopbaar, samen met de leverbon retourneren.

Herroepingsrecht is niet van toepassing op:

  • Speciaal bestelde artikelen.

  • Fotobehang

GORDIJNEN

Omdat de door u bestelde gordijnen speciaal voor u op maat zijn gemaakt, kunt u de op maat gemaakte gordijnen niet ruilen of retourneren, behalve in het geval van productiefouten.

Onze gordijnen worden geleverd volgens de door u ingeven confectie mogelijkheden en -opties, incl. de door u opgegeven afmetingen via onze webshop en/of e-mail. Controleer dus bij het doorgeven van uw bestelling precies de ingegeven opties en afmetingen om teleurstellingen te voorkomen.

Onze gordijnen worden geleverd met stoffen conform het door u bestelde knipstaal van de stof en/of de afbeelding van het product op onze webshop. Aan kleuren en structuren op foto’s kunnen geen garantie worden ontleend. Het is mogelijk dat er kleine kleurverschillen zijn tussen de gestuurde staal en het geleverde gordijn, omdat gordijnstoffen van een verschillend verfbad soms van tint kunnen verschillen. 

Onze gordijnen worden geleverd “klaar om op te hangen”. Dit houdt in; volledig afgewerkt met zijnaden, onderzoom of loodveter, plooiband en verstelbare haken of (zeil)ringen. 
Bij vouwgordijnen worden steunen bijgeleverd voor in- en op de dag bevestiging. Door het vervoer kan het gebeuren dat er ongewenste vouwen of plooien in de stof ontstaan. Deze trekken meestal na verloop van tijd vanzelf weg. Hardnekkige vouwen of plooien verdwijnen vaak ook door deze korte tijd op te hangen in een badkamer waar warm gedoucht en waar veel stofvorming is. Eventueel kan de stof licht gestreken worden als deze hiervoor geschikt is.

Wij hanteren minimaal de wettelijke garantie termijn op consumptiegoederen, volgens de wet op garantie. Volgense deze wettelijke garantie, dient ons product te voldoen aan datgene wat er in alle redelijkheid van verwacht mag worden dat artikel. 

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

 

Is het door jou bestelde gordijn niet goed geproduceerd of tref je een onvolkomenheid of productiefout aan? Neem dan contact op met uw dealer onze klantenservice voor retourinstructies via telefoonnummer +32 (0)15 55 18 30. 
De gordijnen kunnen, na overleg met onze klantenservice, ter beoordeling retour gezonden worden. 

Voor ondersteuning kan u altijd terecht op het volgend e-mailadres: info@mim-interior.com of door de contactpagina in te vullen op de website of te bellen naar het volgende nr: +32 (0)15 55 18 30 tijdens de kantooruren.

Bedden, matrassen, boxspring,...

Het kan voorkomen dat je een product wilt retourneren. Dit kan bij ons binnen 14 dagen na het verstrijken van de bedenktermijn, zonder opgaaf van reden. Let op: de retourkosten zijn wel voor eigen rekening, deze worden niet door ons vergoed. Je hebt 14 dagen om het retour te melden en vanaf het moment van melden 14 dagen om de bestelling te retourneren.

Heb je tijdens een actie een gratis product van ons ontvangen en wil je de bestelling retour sturen, vergeet dan niet om de gehele bestelling retour te sturen, inclusief het gratis ontvangen product.

Indien het gratis product niet retour gezonden is, zullen alsnog deze kosten in mindering worden gebracht.

Terugbetaling van het bedrag vindt plaats uiterlijk 7 dagen nadat wij het artikel retour hebben ontvangen of uiterlijk 7 dagen nadat wij een bewijs van retourzending hebben ontvangen.

Mag het terug?

Je kunt ten alle tijden het product retourneren. Wij kunnen in de volgende gevallen het aankoopbedrag niet crediteren:

Artikelen die langer dan 14 dagen geleden ontvangen zijn.
Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn.*
Artikelen waarvan verpakking ontbreekt. (Voor het beoordelen van het product is de verpakking verwijderen niet nodig) *

Indien je het materiaal van het product verder wilt controleren, adviseren wij om de verpakking netjes open te maken zodat je de stof kunt voelen. Haal het product niet volledig uit de verpakking, omdat wij dan niet kunnen controleren of het is gebruikt!

*Net zoals het onze verantwoording is dat het product onbeschadigd en schoon bij jou, de klant, aankomt, is het jouw verantwoording dat het retour gestuurde product ook onbeschadigd en schoon bij ons terug komt. Indien het artikel vuil en/of beschadigd bij ons retour komt zullen wij je 20% van de aankoopprijs, met een minimum van € 50,-, aanrekenen.

Hoe lang heb ik de tijd om mijn bestelling te retourneren?

Nadat je een melding van herroeping hebt ingediend, heb je nog 14 dagen om je bestelling te retourneren. Hierbij raden wij wel aan om je bestelling zo snel mogelijk retour te sturen om het proces te versnellen.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zodra wij het retour gestuurde product hebben ontvangen en goedgekeurd dan zullen wij het bedrag zo spoedig mogelijk retourneren, uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van de goederen of uiterlijk 7 dagen nadat wij een bewijs van retourzending hebben ontvangen. Je krijgt dan het gehele aankoopbedrag terug, inclusief verzendkosten. De verzendkosten worden alleen gecrediteerd indien alle bestelde artikelen zijn geretourneerd. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Moet ik betalen voor de retourkosten?

Ja, de retourkosten liggen bij jou als klant, tenzij de producten al zijn beschadigd bij ontvangst.
Het product dient compleet, ongebruikt en onbeschadigd te zijn.

Beschadigde of gebruikte producten worden niet vergoed.

Let op: Indien u het matras of de topper heeft beslapen gaat automatisch proefslapen in.

Op aankopen die u in de winkel hebt gedaan is het herroepingsrecht niet van toepassing, deze is alleen geldig op online aankopen.

Retour aanvragen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page